HS hastalığı kalıcı ve kalıtsal mıdır?

HS hastalığı kalıcı ve kalıtsal mıdır?, HS tedavisi, (köpek memesi hastalığı),

(Hidradenitis suppurativa), HS genetikmidir, köpek memesi hastalık kalıtsal mı, HS hastalığı kalıcı ve kalıtsal mıdır?, Köpek memesi hastalığı kalıcı ve kalıtsal mıdır? Hidradenitis suppurativa hastalığı kalıcı ve kalıtsal mıdır?

HS hastalığı kalıcı ve kalıtsal mıdır?

HS hastalığı, (köpek memesi hastalığı), (Hidradenitis suppurativa), genetik bir yatkınlık neticesi oluşabilir. Fakat genetik risk hastalığın görülme sıklığını gerektiğince düşük oranda etkilemektedir.

Hidradenitis Süpürativa: Güncel

Köpek memesi hastalığı, Hidradenitis Süpürativa (HS); tekrarlayan, kronik inflamatuar birderi hastalığıdır. Puberte sonrası başlamış olan, derin, inflamatuar ağrılı lezyonlarla karakterizedir.

Köpek memesi hastalığı, Vücudun apokrin bezlerle karakte-rize olan; aksilla, anogenital ve inguinal bölgelerinde yaygındır. Hastalığın prevalansı çalışmanın popülasyon ve metodolojik özelliklerine bağlı olarak %1-4 benzer biçimde geniş bir aralıkta olduğuna işaretetmektedir.

Köpek memesi hastalığı, Hastalık; birçok hastalık ile beraberlik izah edebilir.Bunlara; aşırı kiloluluk, inflamatuar bağırsak hastalıkları; metabolik sen-drom, foliküler oklüzyon sendromları örnek gösterilebilir.

Köpek memesi hastalığı, HS; foliküler pilosebase ünitenin inflamatuvar hastalığı olarak kabul edilmektedir. Foliküler bir oklüzyon ve buna sekonder gelişenbir inflamatuar cevap söz mevzusudur.

Köpek memesi hastalığı, Hastalığın başlangıcında; genetik bir zemin olması haricinde; sigara kullanımı ve aşırı kiloluluğun de büyük rol oynadığı ortaya konmuştur. Hastalık sertliğini ve evresini belirlemede, çeşitli sınıflama ve skorlama sistemleri oluşturulmuştur.

Köpek memesi hastalığı, HS tedavisinde; tüm hastalar mevcut hastalık durumlarına bakılırsa bireysel olarak değerlendirilir ve tedavi seçimi buna bakılırsa yapılır.

Köpek memesi hastalığı, Medikal tedavisi; antibiyotikler (klindamisin rifampisin kombinasyonu, tetrasiklin), asitretin, biyolojik ajanlar(adalimumab, infliksimab, etanersept, anakinra, ustekinumab) vebirçok tedavi alternatifini ihtiva eder.

Hastalıkta; bilhassa medikal tedaviye dirençli olduğu durumlarda kullanılmak suretiyle birçok cer-rahi tedavi seçeneği de tanımlanmıştır.

HS Hastalığı Forum Türkiye

 

Online Danışma Hattı

İlgili Makaleler ::.

Yorum Yaz ::.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir